Maxisize Krém

Hogyan Küldjön e-Mailt az Ügyfelek Akarom, Hogy Olvassa el a

Nagyon fontos, hogy folyamatosan kapcsolatot a vásárlói bázis. Ennek egyik módja az az e-mail marketing. A hatalom e-mail marketing, tájékoztassa az ügyfelek minden a nagyszerű promóciók, hogy már folyik az üzlet. Folytassa a cikket az alábbiakban néhány hasznos tanácsot, hogyan kell tartani a fogyasztók arról tájékoztat, e-mail marketing.

Győződjön meg róla, hogy e-mailt, csak az emberek. E-mailes random emberek minősül spam bajba sodorhat az INTERNETSZOLGÁLTATÓHOZ vagy internetes fogadó. A címzett fogadta el a mail, ha nem tudják, de lehet, hogy nem érdekel a vállalat termék. Az e-maileket nem is lehet megnyitni. Ne pazarolja az időt, e-mailezés emberek nem tudod.

Légy kitartó a kísérlet, hogy elérni az ügyfelek. Nem kell, hogy küldjön e-mailt naponta, de ne feledje, hogy lehet, hogy nem rögzítse az ügyfél figyelmét, vagy a vállalkozás, amíg ő volt téve a márka vagy termék többször is. Érintse meg a bázis gyakran, de nem olyan gyakran, hogy úgy tűnik, túl idegesítő.

Ha szeretné az e-mail marketing üzenetet, hogy a megfelelő leválasztani, a cél, hogy bárki, akit küldenek. Ha már van egy core set rajongók, vagy követői, kedvezmények vagy akciók, hogy azok, akik barátok megjelenni. Valaki kíváncsi a termékek, szolgáltatások valószínű már ismert, mások a hasonló érdeklődésű, ami azt jelenti, szervesen nő a listán keresztül fennálló társadalmi kapcsolatok.

Egy e-mail marketing kampány van szüksége, tervezési, tesztelési fázisban, mint bármi más. Terv, hogy időben ügyelve arra, hogy az üzenetek jutni használt technikák a spam elleni küzdelemről, a tartalom szűrők a kép blokkolja, java-script elnyomás. Küldhet ki egy millió üzenetek vakon, nem tudom, ha valaha is láttam.

El kellene érni, hogy a felhasználók bizonyos időközönként majd erősítse meg őket, hogy ők mindig érdekel az e-maileket kapni. A legtöbb cég ezt minden kilenc hónap, így biztos lehet benne, hogy ők nem láttam, mint bosszúságot. Ez is garancia arra, hogy az emberek az e-mail lista valóban érdekel, nem csak a helyet foglalja.

Tervezés, a marketing e-mailek, hogy könnyen olvasható a mobil eszközök, amellett, hogy a számítógépek. Egyre több ember ellenőrizze az e-mail üzeneteket használja a telefonját. Ha az üzenet nehezen olvasható a telefonján, akkor valószínű, hogy el kell hagyni anélkül, hogy a tartalom, hogy valaha is olvastam.

Ez jelentősen hatékonyabb építeni a saját e-mail lista e-mail marketing, mint vásárolni egy lista, vagy megszerezni a szolgáltatások egy marketing cég, amely saját listákat. Ennek az az oka, hogy mindenki, aki azt állítja, hogy a e-mail címet, hogy egy része a lista érdekli a szolgáltatást vagy terméket ajánl. Ezek az emberek sokkal nagyobb valószínűséggel lehet rá, hogy az e-mail.

Használj ki minden alkalmat, hogy jön fel, hogy ünnepi, amikor küldje el az e-maileket. Ha van egy ünnep, próbálja meg, hogy személyre szabott e-mailt, hogy illeszkedjen az alkalomra. Az előfizetők akkor nagyon hálás, úgy fogják érezni, mint ha te emberi lény vagy, nem egy robot. Kínál ünnepi kedvezmények egy másik nagy ötlet köti be az ünnepi téma.

Ne feledje, hogy a cél egy e-mail marketing rendszer, hogy létrejöjjön az üzlet hírnevét, amely több üzleti. Biztos, hogy nem spórol, a cél nem megfelelő ügyfél, vagy bármely más hasonló, technikák. Ne feledje, az üzleti hírnév forog kockán.

Lehetővé teszi a beszélgetést keresztül az e-mail marketing üzenetet kampány. Kérdezni a felhasználók, vagy a következtetés, hogy elgondolkodtató kérdése. A válasz az lesz, hogy az olvasók úgy érzik, hogy része egy kapcsolatnak, ahelyett, hogy gazdasági célokat. A válaszokat kapsz segít, hogy tudom, hová megy, lehet, hogy felfedezzék hasznos információk a bázis.

Lehet, hogy érdemes után, hogy az ügyfelek valamilyen meglepetés bónusz, amit nyújtanak nekik. Egy linket e-mail, hogy azt mondja nekik, hogy kattintson rá. A záró utóirat is tájékoztatja őket, hogy kap minden részletet kattintva a megadott link.

Írni jó tartalom, az e-mailek. Nem másolni valamit, függetlenül attól, hogy a másik oldalon, vagy a saját, közvetlenül az e-mail. – Maileket nem, mint a web oldalak; kell, hogy legyen rövid, tömör, hogy tartsa az olvasó figyelmét. Azt mondta, a tartalmat kell jól megírt, nyelvtanilag helyes-e, illetve szabad helyesírási hibák.

A kutatás azt mutatja, hogy három-maileket, hogy a legfontosabb. Az első kínál bemutatása, pályázati feliratkozás ad engedélyt kap további tájékoztatást. A második bemutatja az ügyfél konkrét elvárások, mint például kuponok, kedvezményes ajánlatok vagy a hírlevelek. A harmadik e-mail volna teljesíteni azokat az elvárásokat formájában a kedvezményt, vagy egyéb ösztönzőket.

Mint látható, a fenti cikk, nagyon fontos, hogy folyamatosan kapcsolatot a bázis az ügyfelek. Ha elküldöd az e-mailes kommunikáció rendszeresen, akkor az üzleti jár a fejében. Alkalmazza a tanácsokat ez a cikk segít jobban kommunikálni az üzleti e-mail marketing.